Editie 2018

Uiterwijk Winkel Verzekeringen is het slimste bedrijf rondom de Reest 2018

Donderdagavond 5 april vond de tweede editie plaats van de kennisquiz “het slimste bedrijf rondom de Reest”. Vierentwintig bedrijven streden in schouwburg Ogterop om deze felbegeerde titel. Het was een buitengewoon spannende avond tot aan de allerlaatste vraag. Uiterwijk Winkel Verzekeringen won de strijd en mag zich een jaar lang het slimste bedrijf rondom de Reest noemen. Naast de eer, hebben zij ook de wisseltrofee gewonnen, een bronzen, driekoppige uil, gemaakt door regionale kunstenaar Wessel Bezemer.

De Schiphorst en RTV Meppel

De avond werd georganiseerd door Rotary Staphorst Reestland. Deze serviceclub zet zich in voor regionale goede doelen. Met de kennisquiz “het slimste bedrijf rondom de Reest” is in totaal 8000 Euro opgehaald. Hiervan ging 5000 Euro naar De Schiphorst voor het verbeteren van de woonomstandigheden van dementerenden. RTV Meppel mocht een cheque van 3000 Euro in ontvangst nemen, voor nieuwe apparatuur. “Wij zijn verheugd dat we deze lokale organisaties op deze manier kunnen ondersteunen” zegt Peter van Marle, namens de organisatie.

Bij De Schiphorst heeft elke bewoner een eigen appartementje, maar omdat alle deuren er precies hetzelfde uitzien, is het voor de dementerende bewoners vaak moeilijk om hun eigen thuis te vinden. Margré Keizer legt uit: “Door elke deur om te toveren tot een herkenbare voordeur, maken we er echt hun eigen thuis van. Dit maakt het mogelijk dat de dementerende bewoners zich welkom, veilig en vertrouwd zullen voelen.”

RTV Meppel is de lokale omroep voor de gemeente Meppel/Nijeveen en omstreken. Door radio, televisie en internet worden kijkers en luisteraars geïnformeerd over gebeurtenissen dichtbij huis. Regionale en lokale omroepen vervullen een belangrijke publieke functie in de integratie van alle bevolkingsgroepen in de samenleving en het versterken van de maatschappelijke cohesie. Jan Booij van RTV Meppel zegt: “Ruim honderd vrijwilligers zijn regelmatig actief voor de omroep. Giften en donaties maken een belangrijk deel uit van de inkomsten van RTV Meppel. Met deze gift kunnen we apparatuur aanschaffen, die live uitzendingen op locatie mogelijk maakt.”

Krachtmeting

Er waren vierentwintig bedrijven bijeengekomen om te strijden om de titel. De kennisquiz mondde uit in een strijd die tot op het laatste moment spannend was. De vragen liepen uiteen van cultuur tot lokale kennis. De avond werd gepresenteerd door Martin Schoonheim, die het tempo er goed in hield. De bedrijven waren buitengewoon fanatiek en deden niet voor elkaar onder. Tot vlak voor het einde waren er nog tien kanshebbers op de titel. Uiterwijk Winkel Verzekeringen won de strijd en mag zich een jaar lang het slimste bedrijf rondom de Reest noemen. Edu’Actief en De Kleine Benelux eindigden op een verdienstelijke tweede en derde plaats.

Een mooi succes

De kennisquiz vond plaats in de foyer van schouwburg Ogterop en werd bezocht door zo’n 150 bezoekers. Naast de strijdende teams, was er ook enthousiast publiek, dat ook als publieksteam meestreed. Ramón Navarro zegt namens de organisatie: “Het enthousiasme, de opbrengst en de competitie geven veel voldoening om dit evenement te organiseren. We willen alle deelnemende bedrijven, sponsoren en het publiek bedanken voor een mooie avond. We zijn verheugd dat we aan de eerste editie een waardige opvolging hebben kunnen geven.”

Foto: Het team van Uiterwijk Winkel Verzekeringen is de winnaar van ‘het slimste bedrijf rondom de Reest’ 2018. (foto: Ramon Navarro)

Foto: Vertegenwoordigers van De Schiphorst en RTV Meppel nemen de cheques in ontvangst van Henk Vleems van Rotary Staphorst Reestland. (foto: Ramon Navarro)

Foto: De dames van De Schiphorst worden geïnterviewd door RTV Meppel, terwijl op de achtergrond bedrijven uit de regio strijden om de titel ‘het slimste bedrijf rondom de Reest’. (foto: Ramon Navarro)

————————————————–

De opbrengst van de Editie 2018 kwam ten goede aan De Schiphorst in Meppel en RTV Meppel.

De Schiphorst, Zorggroep Noorderboog.

Bij De Schiphorst heeft elke bewoner een eigen appartementje of (t)huis. Omdat tot nu toe alle deuren precies hetzelfde zijn, is het voor de dementerende bewoners vaak moeilijk om hun eigen appartement te vinden. Hier willen we graag verandering in brengen. Door elke deur herkenbaar te maken voor de dementerende bewoners, maken we er echt hun thuis van. Dit kan redelijk eenvoudig door middel van grote foto stickers op de deur, die herinneringen oproepen bij de bewoners. Dit kan bijvoorbeeld een foto zijn van hun eigen vertrouwde voordeur in hun oude huis, maar ook een foto van de Meppeler toren, de Tipbrug, of… je kunt het zo gek niet bedenken. Als het maar een deur is die herkenbaar en uniek is, dan weet de bewoner weer waar hij of zij woont. Indien nodig kan de verpleging makkelijker aanwijzingen geven waar men woont. Deze simpele ingreep maakt het mogelijk dat 32 dementerende bewoners zich welkom, veilig en vertrouwd zullen voelen in hun nieuwe, herkenbare thuis.

Het slimste bedrijf rondom de Reest ondersteunt dit initiatief van harte! Wij hopen dat u dat ook doet!

Hier kunt u de ervaringen lezen met een soortgelijk project.

RTV Meppel, de Stem van Zuidwest-Drenthe.

RTV Meppel is de lokale omroep voor de gemeente Meppel/Nijeveen en omstreken. Middels radio, televisie en internet worden kijkers en luisteraars geïnformeerd over gebeurtenissen dicht bij huis.

RTV Meppel is opgericht in 1983. De eerste jaren werden alleen in het weekeinde radioprogramma’s gemaakt die via het Meppeler kabelnetwerk werd uitgezonden. Slechts twee keer per jaar was er een televisieuitzending. Geleidelijk aan werd het aantal uitzenduren uitgebreid. Na een aantal verhuizingen vestigde de omroep zich in de Kromme Elleboog in een voormalig piano atelier en zadelmakerij. Vanaf dat moment werd er 24 uur per dag, zeven dagen in de week, radio en televisie gemaakt. Internet werd ook omarmd als medium om de doelgroep te bereiken.

Regionale en lokale omroepen vervullen een belangrijke publieke functie in de integratie van alle bevolkingsgroepen in de samenleving en het versterken van de maatschappelijke cohesie. Ouderen en mensen die minder mobiel zijn, worden door uitzendingen van RTV Meppel toch betrokken bij evenementen en gebeurtenissen in de omgeving. Ruim honderd vrijwilligers zijn regelmatig actief voor de omroep. Giften en donaties maken een belangrijk deel uit van de inkomsten van RTV Meppel. Iedereen die de lokale zender een warm hart toedraagt kan donateur worden.

Het slimste bedrijf rondom de Reest ondersteunt RTV Meppel van harte! Wij hopen dat u dat ook doet!

RTV Meppel deed verslag van veel evenementen, waaronder de intocht van Sinterklaas.