Editie 2017

MTH accountants & adviseurs is in 2017 het slimste bedrijf rondom de Reest

Donderdagavond 6 april 2017 vond de eerste editie plaats van de kennisquiz “het slimste bedrijf rondom de Reest”. Drieëntwintig bedrijven streden om de felbegeerde titel, maar er kon er maar één de winnaar zijn. Met overmacht heeft MTH accountants & adviseurs de titel in de wacht gesleept en mag zich een jaar lang het slimste bedrijf rondom de Reest noemen. Naast de eer, hebben zij ook een prachtige wisseltrofee gewonnen, gemaakt door regionale kunstenaar Wessel Bezemer.

Hospice Eesinge

De avond is georganiseerd door Rotary Staphorst Reestland. Deze serviceclub zet zich in voor regionale goede doelen. Met de kennisquiz “het slimste bedrijf rondom de Reest” is 8000 Euro opgehaald voor Hospice Ezinge. “In het hospice kunnen ernstig zieke mensen, de laatste fase van hun leven doorbrengen. Veel vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in, maar zonder financiële bijdrage kan het hospice niet voortbestaan”, zegt Peter van Marle, namens de organisatie. Het bestuur van het Hospice geeft aan erg blij te zijn met het geld wat opgehaald is. Bestuurslid Ben ten Lande meldt: “We gaan dit geld onder meer besteden aan verlichting rondom het gebouw, voor de veiligheid van onze vrijwilligers.”

Krachtmeting

Er waren drieëntwintig bedrijven bijeengekomen om te strijden om de titel. De kennisquiz was een ware krachtmeting tussen bedrijven in het Reestdal. De vragen liepen uiteen van rekenkundig inzicht tot algemene kennisvragen. De avond werd gepresenteerd door Martin Schoonheim, die de sfeer er goed in bracht. De bedrijven waren erg fanatiek en hadden allemaal de wil om te willen winnen. Na de tussenstand in de pauze kon de uitslag nog alle kanten op gaan, maar in het tweede deel van de avond wist winnaar MTH een beslissende voorsprong te creëren. Fehse makelaardij en Edu’actief eindigden als tweede en derde.

Een mooi succes

De kennisquiz vond plaats in de foyer van schouwburg Ogterop en werd bezocht door zo’n 150 bezoekers. Naast de strijdende teams, was er ook enthousiast aanmoedigend publiek. Zij zijn lekker gemaakt om volgend jaar ook mee te strijden. Ramón Navarro zegt namens de organisatie: “Het geeft veel voldoening om dit evenement te organiseren en hiermee een prachtig bedrag op te halen voor het Hospice. We willen alle deelnemende bedrijven, sponsoren en het publiek bedanken voor een mooie avond. We zijn trots op deze eerste editie”.

Foto: Het team van MTH accountants & adviseurs is de winnaar van ‘het slimste bedrijf rondom de Reest’.

Foto: vertegenwoordigers van hospice Eesinge nemen de waardecheque met het opgehaalde bedrag in ontvangst.

Foto: Tijdens de quiz: ‘het slimste bedrijf rondom de Reest’.


 

De opbrengst van het slimste bedrijf rondom de Reest 2017 ging naar Hospice Eesinge Meppel.

Ernstig zieke mensen voor wie geen genezing meer mogelijk is, willen de laatste fase van hun leven graag thuis doorbrengen, in eigen omgeving. Soms kan de zorg een (te) zware belasting zijn voor de naasten om aan deze wens tegemoet te komen. Het hospice is een gastvrij huis waar ongeneeslijk zieke mensen met een korte levensverwachting tot aan hun dood kunnen worden verzorgd. Het is niet alleen bedoeld voor ouderen of alleenstaanden, maar ook voor jongere mensen met bijvoorbeeld een druk gezin. Hospice Eesinge is een ‘bijna- thuis-huis’.

De uitvoering van de zorg in het hospice wordt verzorgd door een grote groep goed opgeleide vrijwilligers, die zich spontaan, enthousiast en belangeloos inzetten voor de gasten.

Hospice Eesinge is een ANBI, de stichting heeft geen winstoogmerk. De kosten voor opname van de gast zijn niet toereikend voor een sluitende exploitatie. Voor het in stand houden van Hospice Eesinge is uw financiële bijdrage onmisbaar. Kortom: uw bijdrage is een steun in de rug voor mensen in hun laatste levensfase.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.hospicemeppel.nl.